Blog

Manglende data i Google Search Console

Af den

Hvis du har kigget i din Google Search Console opsætning her på det seneste, kan der være at du har lagt mærke til et hul i statistikken. Hullet skyldes ifølge Google en fejl i systemet, og resulterer i manglende data i din Search Console rapport.

Hullet kan tydelig ses på den graf der viser udviklingen i ant. eksponeringer, søgetermer brugt og antal klik. I vores statstik ser det sådan her ud:

fejl i google search console

 

Bare rolig, du har ikke mistet data

Hullet resulterer i at der er data vi ikke kan se, og der vil også mangle dokumentation hvis der er foretaget mange søg eller store ændringer i perioden hvor fejlen har indtruffet. Men bare rolig, du har ikke mistet en hel dag med placeringer eller trafik. John Mueller fra Google, har annonceret på Twitter at de er klar over problemet, og siger samtidig at vi burde have vores manglende data meget snart.

Ikke første gang Google melder fejl i GSC

Udover at Google kender til problematikken, og arbejder på at løse det, kan vi også nævne at det ikke er første gang denne type fejl indtreffer. Vi så nemlig samme problematik forekomme, for ca. et år siden.

I denne omgang er der tale om at vi mangler data for den 9. marts 2017 (hvilket tydeligt kan ses i skærmbilledet). Tidspunktet er desværre noget ubelejligt, da det er omkring samme tid som den meget omtalte, men stadig ubekræftede Google Fred opdatering.